Δελτίο Τύπου

Share This Post

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
 
Δελτίο Τύπου
 
Ο Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου, χθες, 22 Δεκεμβρίου 2014,  σε μια μαραθώνια συνεδρία του Δ.Σ., εξέτασε το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τον τερματισμό των Υπηρεσιών  των ιατρών, Δρ Χ΄΄ Αναστασίου και Δρ Πρική στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Γ.Ν.Λ. και της συνομολόγησης συμφωνίας του Υπουργείου Υγείας με ομάδα μεταμοσχευτών από την Ελλάδα.
 
Ο Σύνδεσμος, παρόλο που καλωσορίζει την εξεύρεση λύσης για συνέχιση της λειτουργίας της Κλινικής, εντούτοις, διατηρεί τις επιφυλάξεις του όσο αφορά τη λειτουργικότητά της.
 
Με σκοπό τη συνεργασία με το Υπουργείου Υγείας για την εξεύρεση μιας συνολικής και οριστικής λύση στο θέμα που προέκυψε, ο Σύνδεσμος έχει αποστείλει, σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, 2014 επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, στην οποία καταγράφονται σειρά ερωτημάτων, που απασχολούν τους μεταμοσχευμένους και τους υποψήφιους για μεταμόσχευση ασθενείς. Παράλληλα,  ο Σύνδεσμος ζήτησε από τον Υπουργό τον καθορισμό συνάντησης για να παρουσιαστούν και κατ΄ ιδίαν οι ανησυχίες και προβληματισμοί των μεταμοσχευμένων ασθενών. 
 
Ο Σύνδεσμος καλεί τα μέλη του να συνεργαστούν με όλους τους ιατρούς και στελέχη  της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων και με πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης θα γίνουν προσπάθειες έτσι ώστε, να μην πληγεί ο θεσμός των μεταμοσχεύσεων στην Κύπρο και να διαφυλαχθεί η άριστη ποιοτικά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που απολάμβαναν, μέχρι σήμερα, οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς.
 
Δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα ygeia-news
 
Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου
Λευκωσία, 23 Δεκεμβρίου, 2014

Scroll to Top