Επιστρέφει στην Μεταμοσχευτική Κλινική του ΓΝΛ ο μεταμοσχευτής Δρ. Βασίλης Χ’ Αναστασίου

  • Home
  • Events
  • Επιστρέφει στην Μεταμοσχευτική Κλινική του ΓΝΛ ο μεταμοσχευτής Δρ. Βασίλης Χ’ Αναστασίου

Share This Post

Στην Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας επιστρέφει και αναλαμβάνει καθήκοντα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ygeia-news, ο μεταμοσχευτής Δρ. Βασίλης Χ’ Αναστασίου. Ο Δρ. Χατζηαναστασίου βρίσκεται ήδη τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, αναμένεται να διενεργήσει άμεσα και τις πρώτες επεμβάσεις μετά την επιστροφή του.

Η επάνοδος του Δρ. Χ’ Αναστασίου στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας φαίνεται να επιτυγχάνεται έπειτα σειρά επαφών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τον ίδιο, καθότι και το Υπουργείο για πρακτικούς λόγους δεν ήταν επαρκώς ικανοποιημένο από την προσωρινή λύση που το ίδιο είχε δώσει έπειτα από «διαζύγιο» με τον Δρ. Βασίλη Χ’ Αναστασίου. Δηλαδή, τη σύναψη συνεργασίας με τον Ελλαδίτη Ιατρό Μεταμοσχευτή Δρ. Βασίλειο Παπανικολάου και την ομάδα του, οι οποίοι θα έρχονταν στην Κύπρο όποτε χρειαζόταν για διενέργεια μεταμόσχευσης.

Σε ό,τι αφορά τον Ειδικό Νεφρολόγο Δρ. Μιχαήλ Χ’ Γαβριήλ, ο οποίος μετά την αποχώρηση Βασίλη Χ’ Αναστασίου ανέλαβε τη Διεύθυνση της Μεταμοσχευτικής Κλινικής, καθώς και την παρακολούθηση των μεταμοσχευμένων ασθενών, επιστρέφει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι η πρόσληψη δύο νεφρολόγων, οι οποίοι θα ενταχθούν στη Νεφρολογική Κλινική και θα έχουν την ευθύνη παρακολούθησης των μεταμοσχευμένων. Ανάμεσα σε αυτούς, πάντως, δεν φαίνεται να βρίσκεται ο Δρ. Μιχάλης Πρικής, ο οποίος αφενός δεν φέρεται να έχει προσεγγιστεί και αφετέρου δεν φέρεται να ενδιαφέρεται να επιστρέψει.     

Σημειώνεται τέλος πως βάσει των πληροφοριών μας, η επιστροφή Βασίλη Χ’ Αναστασίου στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο, ουδόλως διαφοροποιεί τη δεδηλωμένη και εκφρασθείσα πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας με στόχο την αυτονόμηση και δημιουργία ανεξάρτητης και θεσμοθετημένης Μεταμοσχευτικής Κλινικής, με χρονικό ορίζοντα το προσεχές εξάμηνο.

Πηγή: ygeia-news 

Scroll to Top