Μετέωρη η ομάδα του Εργαστηρίου Ιστοσυμβατότητας- Ζητούν διασφάλιση της εργοδότησής τους

  • Home
  • Events
  • Μετέωρη η ομάδα του Εργαστηρίου Ιστοσυμβατότητας- Ζητούν διασφάλιση της εργοδότησής τους

Share This Post

Μετέωρους ως προς το εργασιακό καθεστώς τους θεωρούν εαυτούς οι εργαζόμενοι στο Εργαστήριο Ιστοσυμβατότητας, ζητώντας διασφαλίσεις σε ό,τι αφορά την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας τους. Την ίδια ώρα, η καταβολή των μισθών τους γίνεται με καθυστέρηση 2,5 μέχρι τρεις μήνες, γεγονός το οποίο θεωρούν απαράδεκτο.    

Μιλώντας την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιστοσυμβατότητας Αγάθη Βαρναβίδου Νικολαίδου, υπέδειξε πως οι εξετάσεις ιστοσυμβατότητας είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταμόσχευσης και η επιτυχία των μεταμοσχεύσεων οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην αξιοπιστία αυτών των εξετάσεων. Και συνέχισε: «Εδώ και τέσσερα χρόνια εργαζόμαστε στο Γενικό Νοσοκομείο, αλλά δεν έχει εξευρεθεί μέχρι σήμερα μόνιμη λύση για διασφάλιση της εργοδότησής μας στο Εργαστήριο.  Επιπρόσθετα, παρόλο που εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, πληρωνόμαστε με καθυστέρηση 2,5 με τρεις μήνες, κάτι το οποίο θεωρώ απαράδεκτο. Απ’ εκεί και πέρα, ως υπεύθυνη αυτού του Εργαστηρίου εδώ και 28 χρόνια, θέλω να εκφράσω την άποψή μου, ότι πρέπει να γίνουν σοβαρές προσπάθειες να διασφαλιστεί η παραμονή του υφιστάμενου προσωπικού, της υφιστάμενης ομάδας, η οποία έχει αποδείξει τον εαυτό της σε αυτό τον χώρο εδώ και χρόνια. Θα ήταν ατυχές και μεγάλο ρίσκο για την επιτυχία των μεταμοσχεύσεων η αντικατάσταση αυτής της ομάδας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών ΣΕΚ Ο.Ι.Υ.Κ.-ΣΕΚ Μιχάλης Καζαμίας, ζήτησε τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας πως στην οποιαδήποτε μορφή που θα λάβει η Μεταμοσχευτική Κλινική, οι εργαζόμενοι  του Εργαστηρίου Ιστοσυμβατότητας δεν θα θυματοποιηθούν, και πως ό,τι και να γίνει στο τέλος της ημέρας, θα είναι μέρος του Μεταμοσχευτικού.  

Πηγή: ygeia-news

Scroll to Top