Νέα προσωρινή λύση για το Μεταμοσχευτικό Κέντρο επεξεργάζεται εντατικά το Υπουργείο Υγείας

  • Home
  • Events
  • Νέα προσωρινή λύση για το Μεταμοσχευτικό Κέντρο επεξεργάζεται εντατικά το Υπουργείο Υγείας

Share This Post

Δεύτερες σκέψεις σε ό,τι αφορά την προσωρινή λύση που έδωσε στο ζήτημα της Μεταμοσχευτικής Κλινικής, με τη συνεργασία του με τη μεταμοσχευτική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, φαίνεται ότι κάνει το Υπουργείο Υγείας.

Αυτό προκύπτει μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου, έπειτα από συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον Φίλιππο Πατσαλή, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα της Μεταμοσχευτικής Κλινικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Μεταμοσχευμένων Κύπρου, η λύση που δόθηκε δεν ικανοποιεί ούτε το ίδιο το Υπουργείο, το οποίο επεξεργάζεται εντατικά άλλη προσωρινή λύση, η οποία θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και θα ικανοποιεί τους ασθενείς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συνδέσμου Μεταμοσχευμένων Κύπρου: «Ο Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, με θέμα την Μεταμοσχευτική Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο κ. Υπουργός υιοθέτησε πλήρως τις ανησυχίες των ασθενών και δικαιολόγησε τη απόφαση του Υπουργείου για συνεργασία με τη μεταμοσχευτική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, η οποία λήφθηκε κάτω από το βάρος έκτακτου περιστατικού πτωματικού δότη, κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, η λύση που δόθηκε δεν ικανοποιεί ούτε το ίδιο το Υπουργείο, το οποίο επεξεργάζεται εντατικά άλλη προσωρινή λύση, η οποία θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και θα ικανοποιεί τους ασθενείς.

Παράλληλα, το Υπουργείο, όπως ήδη έχει δεσμευτεί δημόσια, στους επόμενους έξι μήνες θα επιλύσει οριστικά το θέμα της Μεταμοσχευτικής Κλινικής, με την αυτονόμησή της και τη στελέχωσή της με δύο νεφρολόγους και νοσηλευτές.

Ο Σύνδεσμος, καλωσορίζει τις οποιεσδήποτε προσπάθειες γίνονται για οριστική λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τη Μεταμοσχευτική Κλινική και οι οποίες θα προσφέρουν αναβαθμισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τέλος, ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν πνεύμα διαλλακτικότητας και συνεργασίας για το καλό του θεσμού των μεταμοσχεύσεων στην Κύπρο».

Πηγή:  ygeia-news

Scroll to Top