Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

  • Home
  • Events
  • Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Share This Post

Την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα Τύπου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η ενημερωτική συνάντηση, που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Μεταμοσχευμένων Κύπρου και την Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση των μεταμοσχευμένων ασθενών και ασθενών υποψηφίων για μεταμόσχευση σχετικά με τις νέες ιατροφαρμακευτικές μεθόδους στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, καθώς και για το νέο λογισμικό που χρησιμοποιείται για την κατανομή των μεταθανάτιων οργάνων για μεταμόσχευση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Ιατρός Μεταμοσχευτής, ο Δρ. Βασίλης Χ΄΄ Αναστασίου, ο ειδικός Ιατρός Μεταμοσχευτικής Νεφρολογίας, Δρ. Μάριος Πρικής, η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ανοσογενετικής & Ιστοσυμβατότητας, Δρ. Αγάθη Βαρναβίδου, η Συντονίστρια Μεταθανάτιων Μεταμοσχεύσεων, κα Χρυστάλλα Δεσπώτη ενώ, εκ μέρους του Συνδέσμου, μίλησε ο Πρόεδρος του κ. Μαρίνος Κόρτας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι, και ιδιαίτερα οι ασθενείς, εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους, για όλα τα στελέχη της Μεταμοσχευτικής Κλινικής, σχετικά με τον επαγγελματισμό και την συμπεριφορά τους έναντι των ασθενών. Παράλληλα, μέσα από ερωτήσεις που δέχθηκαν οι ομιλητές, διαφάνηκε η ανησυχία των ασθενών για σωρεία θεμάτων που τους απασχολούν όπως, το μέλλον της Μεταμοσχευτικής Κλινικής αφού, εδώ και καιρό, εκκρεμεί η ανανέωση των συμβολαίων των Ιατρών και των στελεχών του Εργαστηρίου Ανοσογενετικής & Ιστοσυμβατότητας, η υποστελέχωση της Κλινικής, η έλλειψη αυτόνομου θαλάμου για μεταμοσχευμένους και ο μειωμένος αριθμός μεταμοσχεύσεων από μεταθανάτιους δότες που παρατηρείται τα τελευταία χρονιά.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου ανακοίνωσε ότι αρχές του 2015 θα πραγματοποιηθεί ή ίδια συνάντηση στην Πάφο.
Photos
Scroll to Top