Συνάντηση στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή την Τετάρτη για την Μεταμοσχευτική Κλινική

  • Home
  • Events
  • Συνάντηση στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή την Τετάρτη για την Μεταμοσχευτική Κλινική

Share This Post

Συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, ανάμεσα στα οποία και ο Γενικός Ελεγκτής, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη προς συζήτηση και αναζήτηση τρόπων μόνιμης λύσης σε ό,τι αφορά την Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Αυτό ανέφερε την Πέμπτη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας-όπου συζητήθηκε το θέμα της Μεταμοσχευτικής Κλινικής- ο αρμόδιος Υπουργός, Φίλιππος Πατσαλής, ο οποίος υπέδειξε πως η μόνιμη λύση που επιχειρείται να δοθεί θ’ αφορά, τόσο το Νεφρολογικό Τμήμα όσο και τους μεταμοσχευτές χειρούργους, καθώς και το Εργαστήρι Ιστοσυμβατότητας. «Το ποια ακριβώς θα είναι αυτή η λύση, επιτρέψτε μου να μην επεκταθώ, παρά το γεγονός ότι  αυτή η λύση θα είναι το συντομότερο δυνατό και μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Υγείας της Βουλής, ο Φίλιππος Πατσαλής παρέθεσε τα γεγονότα που οδήγησαν στην κρίση η οποία ξέσπασε τον περασμένο Δεκέμβριο, με την μη ανανέωση των συμβολαίων των Δρ. Χατζηαναστασίου και Πρική, καθώς και στις ενέργειες στις οποίες προέβη με τους συνεργάτες του προς επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε. Ενέργειες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα, τελικά, τη σύναψη εξάμηνης συμφωνίας με τον Δρ. Χατζηαναστασίου γι’ αγορά υπηρεσιών ως μεταμοσχευτή, μέχρι την εξεύρεση μόνιμης λύσης. Τη συμφωνία, υπενθυμίζεται, ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που συγκάλεσε, ο ίδιος Υπουργός Υγείας, πλαισιούμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη.  

Από πλευράς βουλευτών, κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Υγείας, ζητήθηκαν διαβεβαιώσεις από τον Φίλιππο Πατσαλή και τους Λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά την εξεύρεση μόνιμης λύσης, η οποία θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Μεταμοσχευτικής Κλινικής, ενώ διευκρινήσεις ζητήθηκαν και αναφορικά με τις διαδικασίες επέκτασης της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, ώστε να μην καταστεί αναγκαία η καταφυγή σε αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα. Διαβεβαιώσεις, εξάλλου, δόθηκαν από τον Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας-ο οποίος ανέλαβε και τη Διεύθυνση της Μεταμοσχευτικής Κλινικής- Δρ. Μιχάλη Ζαβρό, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχομένων προς τους ασθενείς υπηρεσιών από τους νεφρολόγους. Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της προσωρινής λύσης που έδωσε το Υπουργείο Υγείας, εντάσσεται και η ενίσχυση της Νεφρολογικής Κλινικής με δύο επιπρόσθετους νεφρολόγους. 

Πηγή: ygeia-news

Scroll to Top