Υψηλοί τόνοι σε χαμηλά ντεσιμπέλ ανάμεσα σε Χατζηαναστασίου-Πρική και Φίλιππο Πατσαλή

  • Home
  • Events
  • Υψηλοί τόνοι σε χαμηλά ντεσιμπέλ ανάμεσα σε Χατζηαναστασίου-Πρική και Φίλιππο Πατσαλή

Share This Post

Τη θέση ότι η Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πρόβλημα υποστελέχωσης διατύπωσε την Πέμπτη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, ο μεταμοσχευτής Δρ. Βασίλης Χατζηαναστασίου. Η αναφορά του Δρ. Χατζηαναστασίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργού Υγείας, ενώ εμφανώς ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Φίλιππος Πατσαλής και σε ό,τι αφορά τοποθετήσεις του Δρος Μάριου Πρική.   

Συγκεκριμένα, τοποθετούμενος ενώπιον της Επιτροπής, στο πλαίσιο της συζήτησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μεταμοσχευτική Κλινική, ο Δρ. Χατζηαναστασίου ανέφερε πως αυτή τη στιγμή η Κλινική δεν λειτουργεί όπως λειτουργούσε προηγουμένως. «Δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, είμαστε κάπως υποστελεχωμένοι, γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα εντός τριών μηνών για να εφαρμοστεί η λύση στους έξι μήνες», υπογράμμισε.

Με τη σειρά του, ο μεταμοσχευτής-νεφρολόγος Δρ. Μάριος Πρικής, αναφέρθηκε στο ιστορικό της δικής του παρουσίας στην Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς και στις συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στον τερματισμό της συνεργασίας του. Συναφώς, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως δεν του έγινε οποιαδήποτε πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του.

Οι αναφορές του Δρ. Πρική στην περίοδο των διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Υγείας προκάλεσαν την αντίδραση του Φίλιππου Πατσαλή. «Πολύ ενσυνείδητα απέφυγα ν’ αναφερθώ στην περίοδο διαπραγμάτευσης και δεν είπα τίποτα για να μην ανασκαλίζουμε πράγματα για τα οποία ο καθένας έχει τις απόψεις τους. Εάν θα μπούμε στο τι λέχθηκε, είτε με τον γιατρό τον Πρική είτε με τον κ. Χατζηαναστασίου, θα πρέπει να απαντήσουμε. Εγώ θα έλεγα να τα αφήσουμε, είναι παρελθόν και να προχωρήσουμε παρακάτω. Εάν θα καταγραφούν(σ.σ. στα πρακτικά της συνεδρίας),  τότε θα πρέπει να απαντήσουμε».     

Την ενόχληση του εξέφρασε ο κ. Πατσαλής και σε σχέση με την αναφορά του Δρ. Χατζηαναστασίου περί υποστελέχωσης της Μεταμοσχευτικής Κλινικής: «Θεωρώ ότι από τη στιγμή που ο κ. Χατζηαναστασίου μαζί με τον κ. Πρική, τους ίδιους νοσηλευτές, στους ίδιους χώρους, με τους ίδιους εξοπλισμούς και τον ίδιο πληθυσμό είχαν μια καλή στελέχωση, και εφόσον σήμερα έχουμε ακριβώς τον ίδιο μεταμοσχευτή, τον ίδιο εξοπλισμό, στον ίδιο χώρο με τον ίδιο πληθυσμό, συν δύο νεφρολόγους, οι οποίοι δεν είναι ο κ. Πρίκης αλλά άλλοι δύο, θέλω τον Διευθυντή του Μεταμοσχευτικού σήμερα, να μου πει αν αισθάνεται πως είναι υποστελεχωμένο. Δεν σημαίνει ότι επειδή το είπε ο κ. Χατζηαναστασίου έτσι είναι και έτσι να καταγραφεί. Εγώ ρωτώ υπεύθυνα ένα άνθρωπο που ήταν όλα τα 28 χρονιά».

Λαμβάνοντας, ωστόσο, εκ νέου τον λόγο, ο Δρ. Βασίλης Χατζηαναστασίου εξήγησε και υπεραμύνθηκε της αρχικής του τοποθέτησης περί υποστελέχωσης: «Στα Εξωτερικά Ιατρεία βλέπαμε 450 με 500 ασθενείς, ο γιατρός ο Πρικής, συν δύο χειρουργοί και ένας εγώ τέσσερις. Αυτή τη στιγμή, από τέσσερα άτομα που βλέπαμε τους ασθενείς, έμεινα εγώ και δύο νεφρολόγοι. Άρα είναι υποστελέχωση σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. Φυσικά είναι προσωρινό, αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται», επισήμανε. 

Πηγή: ygeia-news

Scroll to Top